Haber

Bursa’da Topyekün Kentsel Dönüşüm Çağrısı

Denetim ve Sarsıntı Mühendisliği Derneği Bursa Şube Başkanı Serkan Işık, “Topyekün kentsel dönüşüm hamlesini yarın değil hemen şimdi başlatmalıyız. 6 büyüklüğünün üzerindeki depremde Osmangazi’nin yüzde 70’i yok olma tehlikesiyle karşı karşıya ve canlar yanacak” dedi. yerlebir edilmiş.”

Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Bursa Şube Başkanı Serkan Işık, Bursa’daki deprem sorunu ve eski yapı stoku hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

AK Parti Osmangazi Belediye Başkanlığı adaylığının ardından özellikle Osmangazi ile ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Işık, yaklaşan tehdidin hafife alınmaması gerektiğini söyledi. 1855 yılında meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki Bursa depreminin üzerinden 150 yıldan fazla süre geçtiğine dikkat çeken Işık, “Büyük depremlerin tekrarlaması için uzmanlar tarafından verilen süre 150 ila 200 yıl arasındadır. Bu uyarıyı dikkate aldığımızda, Bursa’mızın büyük bir deprem tehdidiyle karşı karşıya olduğunu görüyoruz.Yapı Stokuna baktığımızda, Bursa’da Marmara depreminden en çok etkilenecek ilçelerin başında Osmangazi geliyor.Dönüşümünü birkaç merkezle sınırlandırırsak Sorunu yapay olarak önleyeceğiz. Resmi nüfusu 862 bin olan ilçemizin 136 mahallesine odaklanmalıyız. Ayrıca kentsel dönüşümün getireceği sosyal dönüşümü de dikkate almalıyız.” Doğru planlamayla Osmangazi’yi yeniden cazibe merkezi haline getirmek. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımız hazır. Söz verdiğimiz gibi göreve geldiğimiz takdirde 3 yıl içerisinde Osmangazi’deki eski bina stoğunun yüzde 60’ını yenileyeceğiz” dedi.

“Osmangazi’ye söz verdik”

AK Parti Osmangazi Belediye Başkanı adayı Serkan Işık, kendisinin ve ekibinin uzun süredir sahada çalıştığını belirterek, “Osmangazi’ye söz verdik. En büyük projemiz şehrin siluetine uygun modern yapılar oluşturmak, Vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte güvenle yaşayabilecekleri yer, planlarımız hazır, hangi mahalleden başlayacağız, süreç nasıl ilerleyecek, hepsi araştırıldı, bu süreçte diğer parti adaylarının kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarını takip ediyoruz. Yapılan açıklamalar maalesef teknik açıdan saçmadır. Osmangazi’nin tüm mahallelerini yüzde 100 yerinde dönüştürmek mümkün değil. Bunu kim söylüyorsa bilsin ki en saf haliyle söylüyor. “Bunu cehaletten söylüyor. Resim açık. Manipülasyonla günü kurtarmak sadece acıyla sonuçlanacaktır. Tehlike kapıda. Vatandaşı aldatmanın anlamı yok. Bu iş bilgi ve çaba gerektirir. Gece gündüz çalışmayı gerektirir. Samimi ve gerçekçi açıklamalarla süreci sürdürmemiz lazım” dedi.

“Dünyaya örnek olacak”

Hedefledikleri kentsel dönüşümün vatandaşların rızasıyla gerçekleştirileceğinin altını çizen Işık, “Bu süreçte halkımızın onayı olmadan hiçbir projeye girmeyeceğiz. Binaları yenilerken aynı zamanda binaları da yenileyeceğiz. Acil müdahalenin dahi neredeyse imkansız olduğu Osmangazi’de sokaklar genişletilecek. İlçe bir bütün olarak nefes alacak. Ayrıca “Sosyal donatı alanlarıyla besleyeceğimiz yeni Osmangazi’miz, ilçemize örnek olacak modern bir dönüşüme imza atacak.” Yönetimimiz, ülkemiz ve hatta tüm dünya” dedi. – BURSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu