Teknoloji

Arm Holdings, yapay zekaya dayalı güçlü tahminlerde daha iyi performans gösteriyor

Arm Holdings (NASDAQ:ARM), dördüncü çeyrekte mali satış tahmininde bulundu ve kârı Wall Street beklentilerini aşacak şekilde ayarladı ve bu artışı yapay zeka (AI) uygulamalarına yönelik yeni çip tasarımlarına yönelik artan talebe bağladı. İngiliz teknoloji firması dördüncü çeyrek satışlarının 875 milyon dolar orta noktasına ulaşmasını ve faizin de hisse başına 30 sente ulaşmasını bekliyor. LSEG verilerine göre bu rakamlar, analistlerin 780,3 milyon dolarlık satış ve hisse başına 21 sentlik düzeltilmiş kazanç varsayımlarını aşıyor.

Mali yılın tamamına bakıldığında Arm, 3,18 milyar dolar gelir ve hisse başına 1,22 dolar düzeltilmiş kazanç elde etmeyi bekliyor. Bu iddialar aynı zamanda analistlerin 3,05 milyar dolarlık gelir ve 1,07 dolarlık düzeltilmiş hisse başına kazanç tahminlerinden de daha yüksek. Arm’ın Finans Direktörü Jason Child, müşterilerin yapay zeka başta olmak üzere yeni teknolojilere ilgisinin arttığına dikkat çekerek, “Bu gerçek. İnsanlar aslında bu teknolojiyi satın alıyor ve lisanslıyor.”

Üçüncü mali çeyrekte Arm, 824 milyon dolarlık satış ve hisse başına 29 sentlik düzeltilmiş kazanç bildirdi; bu, Wall Street’in 761,6 milyon dolarlık satış ve hisse başına 25 sentlik düzeltilmiş kazanç tahminlerinin üzerine çıktı.

Geçen yıl halka açıldıktan sonra hâlâ büyük bir kısmı Japon SoftBank Grubu’na (TYO:9984) ait olan Arm, dünya çapında çoğu akıllı telefon çipinin temelini oluşturan fikri mülkiyeti yaratmasıyla tanınıyor. Şirket, Qualcomm (NASDAQ:QCOM) ve Nvidia (NASDAQ:NVDA (NASDAQ:) NVDA)) ve teknoloji devleri Microsoft (NASDAQ: MSFT) ve Amazon.com (NASDAQ: AMZN) bulut hizmetleri aracılığıyla Arm tabanlı işlemciler sunarak bilgi merkezi alanına girdi.

Şirketin gelir modeli, fikri mülkiyet haklarının lisanslanmasına ve teknolojisini içeren satılan her çip için telif ücreti toplanmasına dayanıyor. Arm’ın 75 milyar dolarlık piyasa değeri, geçmiş oranlarla karşılaştırıldığında çip başına önemli ölçüde artan telif ücreti beklentilerine dayanıyor.

Analistler, 2023’te akıllı telefon satışlarında yaşanan düşüşün ardından Arm için 2024’te bir gelir artışı öngörüyor. Bu beklenti, tüketicilerin akıllı telefonlarını ve dizüstü bilgisayarlarını gelişmiş sohbet robotları gibi yeni yapay zeka hizmetleri için yükseltmeye olan ilgisinden kaynaklanıyor. Bu cihazların çoğu, Arm’ın önceki sürümlere göre daha yüksek telif hakkı oranları taşıyan dokuzuncu nesil çekirdek çip mimarisini kullanacak.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-selcuk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu