Haber

3 gündür aranan çocuk bindiği kaçak medresenin yanındaki ahırda ölü bulundu

Urfa’da 13 Haziran’dan beri kayıp olan 12 yaşındaki Abdulbaki Dakak dün bir ahırda asılı halde bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken dikkat çekici detaylar ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; Ceylanpınar Mahallesi’nde ikamet eden Dakak, bir yıl önce Menzil mensuplarının 85 kilometre uzaklıktaki Beşat Mahallesi’nde kurdukları Semerkand Vakfı’na bağlı medreseye, eşinin ısrarıyla sevk edildi. aile. Dakak, mahallede hem medresede hem de sıbyan mektebinde okurken yılda iki kez kaçarak yatılı eve gitmiştir. Ancak ailesi tarafından zorla geri getirildi.

Dakak, 13 Haziran’da medreseden ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Dakak, dün öğle saatlerinde Semerkand Vakfı’na bağlı medreseye bitişik ahır olarak kullanılan metruk binada asılı halde bulundu.

Dakak’ın cenazesi, Urfa Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından gece saatlerinde ailesine teslim edildi. Ceylanpınar’daki Aslı Mezarlığı’na defnedilen Dakak’ın “intihar” ettiği iddia edildi.

EYYUBİYE BELEDİYESİ İNŞAATI

Dakak’ın zorla gönderildiği bildirilen medresede 20 çocuğun yatılı olarak “din eğitimi” aldığı öğrenildi. Söz konusu medrese AK Parti Eyyübiye Belediyesi tarafından Beşat Mahallesi Mezarlığı içindeki bir alana yaptırılmıştır. Medresenin 29 Eylül 2018’deki açılışına Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile AK Parti Urfa eski Milletvekili Halil Özcan katıldı.

Açılışta söz konusu bina “medrese, Kuran kursu, taziye ve çok amaçlı salon” olarak lanse edildi. Daha sonra Reach tarikatına transfer edildi. Rastgele bir formaliteye sahip olmayan medresede ders veren şahısların Diyanet İşleri ile bağlantılı olmadığı öğrenildi.

‘MEDRALAR RESMİ DEĞİL, 20 ÖĞRENCİ YATILIYOR’

Beşat Mahallesi Muhtarı Ömer Kaya, Dakak ve medreseyle ilgili iddiaları doğruladı. Kaya, “Bu çocuk burada kalmak istemediğini defalarca ailesine ve arkadaşlarına ifade etmiş. Hatta iki kez eve döner ama tekrar geri getirilir. Son kayboldu. İki gün önce her yeri aradık ve dün onu medresenin yanındaki bir ahırda asılı halde bulduk. Medresenin resmi bir statüsü yoktur. Dışarıdan 20 öğrenci gelip yatılı kalıyor. Eğitim fahri imam tarafından verilmektedir. Bazen köylüler birbirlerine maddi yardımda bulunuyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

haber-kadirli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu