Teknoloji

Instagram’a “Gerçek Yüzünüzü Gösterebileceğiniz” 2. Profil Açılışı Geliyor!

Instagram, yıllar önce paylaştığı hikayeyi tüm takipçilerinin görmesini istemeyenler içindir. Yakın arkadaşlar” isimli bir özellik getirildi. Bu özellik sayesinde paylaştığınız hikayeyi yalnızca belirttiğiniz kişilerin görebilmesini sağlayabiliyordunuz. Geçen yılın sonlarında bu özellik kullanıma sunuldu. tüm Instagram gönderileri ve makaralarıiçerecek şekilde genişletildi

Instagram’ın yakın arkadaş özelliğine rağmen bazı kullanıcılar daha sınırlı bir Instagram kullanımı için yalnızca en yakın arkadaşlarının bildiği yan hesapları açmayı tercih edebildi. Şimdi ise Instagram’ın yan hesap açmayı gereksiz kılacak yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. ” madalyonun diğer yüzü” olarak adlandırıldı ve Türkçeye ” ” olarak çevrildi Diğer taraf” şeklinde tercüme edilebilecek özellik sayesinde, yalnızca seçtiğiniz kişilerin erişebileceği ikinci ve özel bir Instagram profiline sahip olabileceksiniz.

Instagram’da ikinci bir profil oluşturabileceksiniz

Flipside’da gönderilerin yakın arkadaşlar gibi kimlere gösterileceği ile ilgili bir özellik bulunmayacak. Bu özellik sayesinde farklı profil fotoğrafı, isim ve biyografiye sahip kendinize özel fotoğraf galerinize sahip olabilirsiniz. ikinci bir Instagram profili Yaratabileceksiniz. Üstelik bu profil sadece kilitli bir Instagram hesabı gibi olmayacak, bu profile sadece sizin seçeceğiniz kişiler ulaşabilecek.

Bir hikaye veya gönderi paylaşırken tıpkı yakın arkadaşlar özelliğinde olduğu gibi Flipside profilini seçebileceksiniz. Üstelik Flipside’ın kendine ait bir mesaj kutusu da olacak. Sormadan önce belirtelim; Flipside profilleri, Instagram topluluk kurallarına tabi Olmaya devam edecek. Bu nedenle müstehcen içerik veya cinsellik odaklı sohbetler yapılmayacaktır.

Instagram patronu Adam Mosseri Flipside özelliğini doğruladı ancak bu özellik şu anda yalnızca mevcut prototip aşamasında Öyle olduğunu ve testlerin bile başlamadığını belirtti. Bu nedenle elimizdeki bilgiler son derece sınırlıdır ve daha fazla bilgi edinmeden özelliğin tamamen iptal edilmesi mümkün olabilir. Flipside’ın nasıl bir yanıt aldığını gördüğümüzde tüm bunlar netleşecek.

Instagram neden böyle bir özelliğe ihtiyaç duydu?

Temel amaç size sevdiklerinizle daha özel etkileşim kurabileceğiniz bir alan sunmaktır. Çünkü ortalama bir Instagram kullanıcısının yüzlerce takipçisi olsa da çoğu zaman “içtenlikle” etkileşimde bulunduğumuz kişi sayısı 3 ila 5’i geçmiyor. Bunun bilincinde olarak Instagram daha çok samimi paylaşımlarve sohbetler için yeni bir alan açar.

İkincil amaç ise gençleri korumaktır. Pek çok gencin daha samimi paylaşımlar için yan hesap açtığını tespit eden Instagram, Flipside özelliğini yaş sınırlaması olmaksızın gençlerin kullanımına sundu. Kişilerin yan hesap açmasını engelleyinebeveynlerinin kontrolü dahilinde kalarak akrabalarıyla daha yakın etkileşim kurmalarını sağlamayı amaçlıyor.

haber-ceylanpinar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu