Haber

Hamas’ın esir aldığı İsrailliler için sergi açıldı

7 Ekim’de Gazze’den yapılan saldırılarda Hamas’ın esir aldığı İsrailliler için Kudüs Belediyesi önündeki meydana 230 boş yatak yerleştirilerek sergi düzenlendi.

Gazze’de esir alınan İsraillilerin ailelerine destek amacıyla sergi düzenlenirken, meydana farklı eyaletlerde hazırlanan yataklar yerleştirildi.

İsrailliler, Hamas’ın elinde tuttuğu İsrailli tutukluların ailelerinin oluşturduğu Kaçırılanlar ve Kayıp Aileler Girişimi’nin katılımıyla düzenlenen stantta yatakları inceledi.

İsrail ordusunun bölgeyi yoğun bombardımanı nedeniyle Başbakan Binyamin Netanyahu ve savaş kabinesine İsrailli tutukluların yakınları tepki gösterdi.

Abluka altındaki Gazze Şeridi’nde esir tutulan İsraillilerin aileleri, İsrail ordusunun kara operasyonlarını ve bombardımanını artırdığı Gazze’deki akrabalarının akıbetiyle ilgili “derin endişelerini” dile getirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkede çokça tartışılan, her iki tarafın da tüm esir ve tutukluların serbest bırakılması yönündeki teklife net bir yanıt vermedi.

Başta tutsakların yakınları olmak üzere ülkedeki farklı gruplar, her iki tarafın da tüm esir ve tutukluların serbest bırakılması önerisine destek verdi.

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi dünkü başyazısında şu ifadelere yer verdi:

“İsrail derhal tüm Filistinli güvenlik tutuklularını serbest bırakmalı, kalabalık morg buzdolaplarını boşaltmalı ve rehinelerin evlerine dönmesi için ne gerekiyorsa yapmalıdır. Hemen bugün.

Hükümet, rehinelerin geri getirilmesinin en önemli hedefi olduğunu ilan etmelidir. “Devletin 229 kişiyi kurban etme yetkisi yoktur, kimse ona bu yetkiyi vermez.”

İsrail ordusu, Gazze’de esir olduğu tespit edilen 229 kişinin ailelerine ulaştığını açıklayarak bu sayının artabileceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu