Haber

HDP YSK Temsilcisi Tiryaki: Eylem çağrısı yapıyoruz

HDP YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki bugün parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Tiryaki, “Özellikle seçim hilesi girişimleriyle ilgili olarak saat 13.00’te yaptığımız açıklamada hukuka aykırılıkların altını çizdik. Bunlardan ikisi devam ediyor. Tüm davet ve uyarılarımıza rağmen Antep ve Urfa’daki sorunlar çözülmedi. Vatan Parti Antep’te 4.083 kişiye anket yaptı.Bu kişilerin tamamına yakını bu görevin hiçbir şekilde farkında değil.4 bin 83 kişi kendilerine bilgi verilmeden sandık kurulu üyeliği yapıldı.Bu hangi siyasi partiden olduğunu tespit edecek kadar değerli bir rakam. Milletvekili seçilecek.Sayı.Burada bir kez daha tekrarlıyoruz.İlçe seçim kurullarının herhangi bir olumsuz yönü yok.Davetlerimize olumlu yanıt verdiler.142 adet belgeyi sandık üyesi olarak kayıtlı olan kişilere vereceklerini söylediler, ve kolaylık sağlayacaklarını söyledi” dedi.

Tiryaki, “Bir arama yapmak istiyoruz” dedi. “Bu seçimin hukuka aykırılığına ve hırsızlığına yol açan şahısların ilgili tüm hukuki girişimlerde bulunmaları için başvurularda bulunduk ve olacağız. Vatan adına bu hukuksuzluklara neden olanların hepsini savcılıklara suç duyurusunda bulunduk. Takip edeceğiz, bu hukuksuzluktan yargılanmaları için elimizden geleni yapacağız.”

‘URFA’DA AÇIK OY KULLANMA UYGULAMALARI DEVAM EDİYOR’

Tiryaki, “Yine Urfa’da açık oylama uygulamaları devam ediyor.” “Kamu görevlilerini, valiliği, emniyet birimlerini önlem almaya çağırıyoruz. Güvenlik görevlilerinin sandığa gelmesine gerek yok. Sandıkların güvenliğini biz sağlayabiliriz. Muhalefet partileri bunu sağlayabilir. Sorun şu ki; muhalefet partilerinin gözlemcilerinin ve sandık kurulu üyelerinin sandığa yaklaşmasına izin verilmemesi. Asıl sorun bu. Güvenlik.” Birimlerden ve Şanlıurfa Valiliği’nden beklentimiz sandık kurulu üyeleri ve gözlemcilerinin serbestçe sandığa ulaşmasını sağlamaktır. . Hem Urfa’da hem de Antep’te bu sorunların çözümü için gerekli girişimleri yaptık. Kamu yöneticilerine gerekli önlemleri alma çağrımızı yinelemek için buradayız. Çok teşekkür ederim’ dedi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu