Haber

Haliliye’de değişimin mimarı Canpolat yeniden aday gösterildi

Görev süresi boyunca yaptığı hizmet ve çalışmalarıyla kamuoyunun hem takdirini hem de gönlünü kazanan Önder Mehmet Canpolat’la yola devam etme kararı vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’da düzenlenen AK Parti İlçe Başkanları Aday Tanıtma Toplantısı’nda Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ı yeniden aday ilan etti.

Belediye Başkanı Canpolat’ın Haliliye’de aldığı “devam” kararı yoğun katılım gösteren vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Tanıtım toplantısının yapıldığı salonda “Mehmet Canpolat” ismi sık sık anılırken, sunulan hizmetler ışığında alınan karar, beklenen açıklama olarak yorumlandı. Önder Mehmet Canpolat’ın 5 yıllık Belediye Başkanlığı görevi sırasında ilçeye kazandırdığı çalışmalar ve hizmetler, Şanlıurfa’nın kalbi Haliliye’yi ilklerin yaşandığı merkez konumuna taşıdı. Mehmet Canpolat gönüllü belediyecilik ve hizmet aşkıyla ilçeye kazandırdığı devrim niteliğindeki çalışmalarla vatandaşların hem takdirini hem de gönlünü kazandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZİYARET ETTİ

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın seçim vaatlerinden biri olan İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi şehre değer kazandırdı. Karşıyaka İlçesi’nde yer alan Göbeklitepe Gastronomi Merkezi, Kütüphane, Evlendirme Dairesi, Mesleki Eğitim Atölyeleri, Gastronomi Eğitim Mutfağı ve Konservatuar Sınıfı’nın yer aldığı Kültür Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da beğenisini kazandı. İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün ilk kez Haliliye’de İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi’nde gençlik sohbetleri ve gençlik buluşmalarında farklı bir şey yaşadık. . Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. “İbrahim Bey ismine yakışır böyle bir kültür merkezi inşa etmeleri Şanlıurfa’nın tarihi boyunca unutulmayacak ve gençlerimiz için çok önemli bir buluşma noktası olacaktır” dedi.

BÖLGENİN SAĞLIK SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Eser Belediyesi ve hizmet aşkıyla kente değerli hizmetler sunan Önder Mehmet Canpolat, vatandaşların sağlık sistemine kolay erişiminin sağlanması sorumluluğunu üstlendi. Haliliye Belediyesi’ne ait olan 9 katlı bina, Önder Mehmet Canpolat’ın girişimleriyle Haliliye İlçe Polikliniği olarak bölgeye kazandırıldı.

Devteyşti Mahallesi’ndeki 15 bin metrekare kapalı alana sahip binanın hastaneye dönüştürülmesine yönelik proje çalışmasının ardından, belediye tarafından iç tefrişatı hızla tamamlandı. Nüfusun yoğun olduğu bölgeye kazandırılan hastane, 50 Üniteli ve 5 Yatak Kapasiteli Diş Polikliniği, 2 Dahiliye Servisi, Çocuk Acil ve Çocuk Polikliniği ile hizmete açıldı. Hem mahallenin hem de bölgenin sağlık sorunlarına çözüm getiren Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, bölge vatandaşlarına büyük kolaylık sağladı.

ARAÇ KİRALAMA SÜRESİ SONA ERDİ

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın girişimleriyle belediye envanterinde kiralık araç dönemi sona erdi. Yaklaşık 200 milyonluk yatırımla belediye filosuna 183 araç ve iş makinesi eklendi. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Haliliye’nin geleceğini inşa ettiklerini ve önemli yatırımlarla tasarruf sağlandığını belirterek, “Haliliye Belediyemizi geleceğe taşımak için planlamalar yaparak çaba harcıyoruz. “Belediyemizde kiralık araç olmayacak, tamamı Belediyemizin malı olacak” dedi.

DAYANIŞMANLIĞIN KALBİ HALİLİYE’DE OLUŞTURULDU

Haliliye’de “Gönül Belediyesi” anlayışıyla yükselen projelerden biri olan Ahmet Yesevi Sosyal Yardımlaşma Külliyesi ve Kapalı Mahalle Pazarı bölgenin ihtiyacını karşıladı. Aşevi, Glutensiz Ekmek Fırını, Halk Pazarı, İdari Birim, Kapalı Sokak Pazarı/Otoparkın yer aldığı Ahmet Yesevi Sosyal Yardım Kompleksi bölgeye kazandırıldı.

TESİSLERLE ÜRETİM DESTEKLENDİ

Vatandaşa dokunacak projelerin kısa sürede hayata geçirildiği Haliliye Belediyesi bünyesinde Ekmek Üretim Tesisi kuruldu. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından 4 bin 197 vatandaşa verilen Aşevi hizmetinden yararlanan ailelerin ekmek ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalarını tamamlayan Haliliye Belediyesi, Ekmek Üretim Tesisi ile günlük 6 bin ekmek üretiyor. Belediye bünyesindeki ustalar tarafından gece geç saatlerde başlayan ekmek üretimi, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte beslenme çantalarına konulan yemekler eşliğinde hanelere dağıtılıyor.

EĞİTİM VE KÜLTÜR SANAT SEFERBERLİĞİ

Sınava hazırlanan gençlere yönelik çalışma ortamları ve ücretsiz sınıf projelerini hayata geçiren Lider Canpolat, öğrencileri geleceğe hazırlamak için her fırsatı seferber ediyor. Belediye bünyesindeki İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi Kütüphanesi ve Cengiz Topel İlköğretim Okulu’nda hizmet veren kütüphane ve etüt merkezleri, sınavlara hazırlanan gençlerin vazgeçilmez adresleri oluyor. Üniversiteye hazırlık kurslarında her branşta uzman öğretmenler açıklamalar ve soru analizleri yapmaktadır. Ayrıca sınav öğrencilerine yönelik soru bankası desteği de Haliliye Belediyesi tarafından sağlanmaktadır.

Gençleri eğitimin yanı sıra sanatla da tanıştırmayı hedefleyen Lider Mehmet Canpolat, oluşturduğu Kültür Sanat Konutları ile gençlerin ilgi alanları doğrultusunda yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlıyor. İzmirli gençlerin adresi haline gelen Kültür Sanat Yurdu’nda verilen tef/bendir, ney, keman, bağlama, ebru, hüsn-i bordür ve piyano dersleri ile sanatseverlerin keyifli vakit geçirebilecekleri bir ortam yaratılıyor. Haliliye.

CANPOLAT’IN ÖRNEK PROJESİ: “SIFIR ATIK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Önder Mehmet Canpolat’ın girişimleriyle yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından pilot ilçe olarak seçilen Haliliye, “Sıfır Atık” projesi kapsamında binlerce ağacın kesilmesi ve milyonlarca litre suyun tüketilmesi gerekecek. kirliliğin önüne geçiliyor.

İlçenin çeşitli yerlerine yerleştirilen Sıfır Atık Pazarları ve geri dönüşüm kutuları ile vatandaşların geri dönüşüme katkı sağlaması amaçlanıyor. Geri dönüşüme katkı sağlayacak atıkların toplandığı Sıfır Atık Pazarlarında kayıt yaptıran vatandaşlara çeşitli temizlik ürünleri puan sistemiyle hediye ediliyor. Proje kapsamında her gün yüzlerce kilo kağıt, plastik, metal ve atık yağ toplanarak Atık Geri Dönüşüm Merkezleri aracılığıyla geri dönüştürülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu