Haber

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Araç Filosuna 40 Yeni Araç Kattı

Erzincan Emniyet Müdürlüğü 40 yeni aracını düzenlediği törenle filosuna kattı.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü araç filosunu genişleterek 40 yeni araç satın aldı. Polisin çeşitli birimlerinde kullanılacak 40 yeni polis aracı İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde görücüye çıktı. Satın alınan araçlar başta şehrin güvenliği olmak üzere trafik ve sosyal etkinlikler için kullanılacak. Daha önce kullanılmış ve eskiyen araçların yerine alınan yeni araçlar, şehrin güvenliğinden sorumlu güvenlik görevlisinin gücünü artıracaktır. Göreve geldiği günden bu yana kentte polisin görünür olması için çaba sarf eden İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, barış ve güvenliğin sağlanması, suçun önlenmesi ve suçlularla mücadele edilmesi, suçun aydınlatılması için mevcut imkanların azami düzeye çıkarılmasının Erzincan’ın öncelikli hedeflerinden biri olduğunu söyledi.

Bu kapsamda polise getirilen yeni araçlar, İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde düzenlenen törenle polise teslim edildi. Törene İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt’un yanı sıra emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, birim amirleri, komiserler ve polis memurları katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, polisin kentte görünür kılınmasının suçu azalttığını ve arananların daha çabuk yakalandığını söyledi. Yetkilerine güç kattığını söyledi. Kurt konuşmasında şunları söyledi:

“Can Erzincan’ımızın emniyet ve asayişini sağlamak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek amacıyla bilgi, birikim, donanım ve kabiliyetimizle hatalarla ve suçlularla aktif olarak mücadele etmeye devam ediyoruz. Bunun için daima kendimizi yeniliyor, dinamik ekibimizle projeler üretiyor, kabahatlere ve suçlulara karşı aktif çaba harcıyoruz.

Elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanarak hem harekete geçmek hem de suçlularla hesaplaşmak ve yapılan hatayı aydınlatmak temel amacımız Erzincan’ımızın huzur ve güvenliğini sağlamaktır.

Bu içerikte; 2016 – 2021 yılının ortalarında yani 5 yıllık süreçte İl Emniyet Müdürlüğümüze 17 yeni araç katılmış olup, 2021 yılı Temmuz ayında göreve geldikten sonra; Yoğun çaba ve çabalarımız sonucunda filomuza 40 yeni araç ekleyerek Erzincan güvenliğinin gücünü pekiştirdik. Ayrıca önümüzdeki 1-2 ay içerisinde 12 yeni araç aramıza katılacak.

Güçlerimize katılan araçlar sayesinde bölgede görev yapan resmi tim sayısı 4’ten 22’ye, sivil grup sayısı ise 9’dan 20’ye çıkmış, polisimizin kent içindeki görünürlüğünün artması sayesinde suç oranında önemli bir azalma sağlanmıştır.

Sonuç olarak:

2022’de ev hırsızlığı olaylarında 2021’e göre yüzde 14,5 azalma oldu. İş yeri hırsızlığı durumunda ise 2022’de 2021’e göre yüzde 17,4 azalma sağlandı.

2021 yılına göre sorgulanan kişi sayısı yüzde 173, sorgulanan araç sayısı ise 2021 yılına göre yüzde 84 arttı. Bu artış sayesinde il genelinde yapılan aramada yakalanan kişi sayısı 2021’de 236 iken bu sayı 2022’de 346’ya, 2023’ün ilk 6 ayında ise 311’e yükseldi.

Olay aydınlatmasında 2022 yılında konuttan hırsızlık durumlarında aydınlatmamızın yüzde 97,1’i ile Türkiye’de 11. sıradayız. 2021 yılında ülke sıralamasındaki yerimiz 77.

Yine 2022 yılında iş yeri hırsızlığı suçunda yüzde 100 aydınlatma oranımızla Türkiye 1.sırasındayız. 2021 yılında ülke sıralamasındaki yerimiz 72.

2021 yılında göreve geldiğimizde 40 aracımızda GPS varken bugün itibariyle 155 aracımızda GPS bağlantılı oldu. Bu GPS ve araç sayımızın artması sayesinde olaylara yani ihbarlara müdahale süremizi 2022’de 7 dakikaya, 2021’de bu süreye uyulmazken şimdi 4 dakikaya indirdik.

Bu vesileyle Erzincan Emniyet Müdürlüğümüze ve Can Erzincan’a hizmete sunduğumuz araçlarımıza hayırlı olmasını diliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere hayatlarını feda eden şehitlerimizi saygı, minnet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, mesai kavramı gözetmeksizin görev yapan mesai arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” – ERZİNCAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu