Haber

CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de belediye başkan adaylarını açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için İzmir’de partisinin belediye başkan adaylarını tanıttı. Özel, “Anketleri yaptık. Adayların sahadaki heyecanı 30’dan 30’unun habercisi. bugün bir hayal. Size söz veriyoruz, hiçbir belediyemiz kaybetme noktasında değil. 30’un 30’unu İzmir’de yapacağız.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen programda partisinin yerel seçimler için İzmir büyükşehir ve 30 ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

“CHP’nin amiral gemisindeyiz”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bugün CHP’nin amiral gemisindeyiz. Bugün Kurtuluş Savaşı’nda ilk kurşunun atıldığı yerdeyiz. Bugün en önemli mücadelenin verildiği yerdeyiz. kadınların ve gençlerin padişahın kulu olmayı bırakıp, Cumhuriyetin şerefli yurttaşı olma erdemini kazanmaları için yer alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın emanet edildiği yerdeyiz. ‘Benim 2 bin eserim var, biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’ dediği, kiminin terk ettiği, kiminin bacalarını duman bıraktığı ev. Gazi Mustafa Kemal, o evin tapusunun bulunduğu yer. Kayıtlı Atatürk’ün evindeyiz. Burada doğdum, ilkokul son sınıfta öğretmenim dedi ki “2 sınava gireceksin.” Sınav için formumu doldurdu. Sınavı geçip Bornova Anadolu’ya geldim 10 yaşında liseyi. Ortaokulu, liseyi, üniversiteyi ve Ege Eczanesi’ni tamamladıktan sonra askerliğimi burada yaptım. Boğazımda 7 iz var. “Bugün genel lider olarak yıllarca devletin ekmeğinin harcandığı, hayat arkadaşımla tanışıp aşık olduğum bu güzel şehre geldim ve bu güzel şehre sahip çıkmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.

“CHP’nin yaptığı devrim İzmir’i dev, Türkiye’yi büyük yapacaktır.”

İzmir’de geçmiş belediye başkanlarına çok şey borçlu olduklarını belirten Özel, “İl Başkanımız çok güzel bir konuşma yaptı. Burada onurla çalışan, engellere rağmen hizmet eden kadın ve gençlik devrimini İzmir’e tanıtacağız. Sosyal demokratlar” 1999 yılından beri bu şehri yönetiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notları ve büyük projeleriyle bu şehre büyük katkılar sağlayan sevgili Aziz Kocaoğlu’na ve bayrağı ondan devralan sevgili Tunç Soyer’e çok şey borçluyuz. ve bu güne getirdik. Önümüzdeki dönemde elbette AKP tarafından kampanyadan birçok iftira ve hakaret sıralanıyor ve devam edecek. Ama CHP olarak göğüslerimiz dik, alnımız açık. İzmir’i biliyoruz, İzmir’i tanıyoruz. Fazla heyecanlanmayın. Bugün yanlarında 30 belediye başkan adayı ve bir takım kaptanı olacak. Bugün 9 Cumhuriyetçi kadınla birlikte buradayız. 30 belediye başkan adayımızın 12’si İzmir belediyelerinde. İzmir’e emanet Hepsi 40 yaşın altında. 32 yaşında genç bir belediye başkanı adayı gösteriyorsunuz ve ‘Bu yaşta belediye yönetebilir mi?’ diye bir akıl geliyor. “35 yaşındaki Deniz Baykal Türkiye’nin hazinesini yönetirse, Cumhuriyet Halk Partili bu gençlerin, genç, dinamik, yabancı dil bilen, kültürleri ve vizyonlarıyla yaptıkları devrim, İzmir’i dev yapacaktır” Türkiye’yi şerefine yükseltsin.”

“Türkiye, İzmir’deki iktidarı ikinci yüzyıl CHP’yle ödüllendirecek”

“CHP, Cumhuriyetin ilk yüzyılında büyük bir siyasi ve ekonomik devrimi gerçekleştiren partidir” diye devam eden Özgür Özel, şöyle devam etti: “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında seçimleri kazanmayı hak etmesine rağmen kazanamadı. Cumhuriyetin 100. yılına dair büyük umutlarınızı gerçekleştiremedi. 2018 yılının ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde iktidara gelme yemini etmiş bir kadro tarafından yönetiliyor. Bunu hepiniz bilmelisiniz. Kuyuya baktığınızda. -Bugün bir bütün olarak İzmir’de ortaya koyduğumuz eğitimli belediye başkanları, benden 4 yaş küçükler, her biri yabancı dile hakim, şehri mutlu edecek, şehrin dokusunu bilen, ” kadroyu geleceğini planlayabilen, İzmir’e yakışan, İzmir’i kârdan korur gibi koruyabilenlere emanet edin. Türkiye bu takımları görecek. Gün gelecek, Türkiye ikinci yüzyılda İzmir’deki gücü CHP’nin gücüyle ödüllendirecek” dedi.

“Dengeyi korumak için büyük bir ittifaka ihtiyaç vardı”

“Bugün CHP’lilerden oy istemiyoruz. 2018’deki moral bozukluğunun ardından 2019 seçimleri millet iradesiyle 11 büyükşehire ulaşarak başarı ile sonuçlandı” diyen Özel, şöyle devam etti: “Büyük bir ittifaka ihtiyaç vardı. Dengeyi koruyun. Bu nedenle göreve geldiğimden beri hepinizin önünde üzerime düşeni yaptım.” Varsa yaptım. Ancak bizimkinden sonra bunu başaramadık. Biz bunu çok istiyorduk ama son seçimden sonra asla sorgulayamadığımız çeşitli nedenlerle ittifakların dışında kalmayı tercih ettiler. Ankara’da ittifak kuramadık. Ama biz bir şeye inanıyoruz. Yani ‘2019’da 11 büyükşehir kazanan seçmen. ‘Adaylar büyükşehir kazanmadı, Cumhuriyetin değerini bilen seçmen kazandı. O seçmenin itirazı saray rejimiydi Erdoğan. O seçmen, İstanbul ve Ankara’da parsel parsel satılan gayrimenkullerin İzmir’de bağışlanacağını düşünüyordu.İzmirli demokratlar, milliyetçi “Onlar muhafazakar demokratlardır. İzmir’deki geleceğimizi hep birlikte koruyacaklar” dedi.

“İzmir yüzde 93 ile değişimin başkenti oldu”

İzmir, İstanbul ve Türkiye İttifakına güvendiğini belirten Özel, şunları ekledi:

“Türk ittifakı, gözünü diktiği İzmir’den tek bir kum tanesi bile kalkmasın diye 31 Mart’ı zafere dönüştürecektir. Adaylara gösterdik, 4 gün sonra sahaya çıktık. Adayların sahadaki heyecanı, bugün hayal sayılan 30’dan 30’unun habercisi. Bunu size söyleyebiliriz.” Hiçbir belediyemizin kaybetme noktasına gelmeyeceğinin sözünü veriyoruz. Bazılarında ise açık ara öndeyiz. Mesela Karşıyaka’da. Bazılarında açık farkla, çoğunda ise garanti farkla öndeyiz. Ama 4-5 ilçede ya birkaç puan öndeyiz ya da gerideyiz. CHP zaten 24’ü, 25’ini gördü. İzmir’i 30 üzerinden 30 yapacağız, inanın. 14 ve 28 Mayıs’tan sonra herkes moral bozukluğunu, duygusal çöküşü konuşuyordu, Erdoğan bizi bu demoralize yakalarsa ‘yolculuğa çıkıyoruz’ dedik. İzmir yüzde 93 ile değişimin başkenti oldu. “

Cemil Tugay çelme taktı

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Cemil Tugay, konuşma yapmak üzere kürsüye çıktığı sırada takılıp düşmekten kıl payı kurtuldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Atatürk’ün partisi CHP’ye üye olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bize bırakılan en değerli miras, çağdaş bir Cumhuriyet olmaktır. İzmir, 9 Eylül 1922’den bu yana özgürlüğün adıdır. .İzmir, Cumhuriyet tarihi boyunca cumhuriyetçi ve cumhuriyetçi olmuştur.Sosyal demokrat belediye başkanlarıyla gelişmiştir.Bu şehrin değerlerinin, geçmiş belediye başkanlarımızın yaptıklarına yenilerini katarak korunacağına önünüzde söz veriyorum.Biz her zaman sahip çıktık. İzmir’in tarihi kimliğini koruduk. Üzerine yeni roller yüklemeye devam edeceğiz. İzmir’in gücünü ortaya çıkaracağız. 2010 yılında CHP’li oldum. Partimizde birçok görev üstlendim. Tıp doktoruyken, “Siyasete neden girdim?” diye soruldu. Ülkemizin zorluklar yaşadığı bir dönemde elimden gelenin en iyisini yapmak zorundaydım. Yaşadıklarım bana siyasete girdiğim için mutluyum dedirtti. Ait olduğum bu mükemmel şehir için çalışmaktan gurur duyuyorum. tüm hayatım boyunca ve büyüdüğüm yerin sokaklarında. 30 pırıl pırıl arkadaşımızla birlikte İzmir’e hizmet etmek üzere yola çıkıyoruz. Şehrimizin aydınlık geleceğini yazmaya hazırız. “Daha keyifli bir İzmir’i hep birlikte inşa edelim” dedi.

Tunç Soyer toplantıya katılmadı

Öte yandan İzmir’de CHP tarafından yeniden aday gösterilmeyen Tunç Soyer, aday tanıtım toplantısına katılmadı. CHP Genel Başkanı Özel’in tek tek sahneye çağırdığı ilçe belediye başkan adayları şöyle:

“Aliağa Belediyesi Lider Adayı Çağatay Güç, Balçova Belediyesi Lider Adayı Onur Yiğit, Bayındır Belediyesi Lider Adayı Davut Sakarsu, Bayraklı Belediyesi Lider Adayı İrfan Önal, Bergama Belediyesi Lider Adayı Tanju Çelik, Beydağ Belediyesi Lider Adayı Şakir Başaran, Bornova Belediyesi Lider Adayı Ömer Eşki, Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman, Çeşme Belediyesi Başkan Adayı Lal Denizli, Çiğli Belediyesi Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız, Dikili Belediyesi Başkan Adayı Adil Kırgöz, Foça Belediyesi Başkan Adayı Saniye Bora Fıçı, Gaziemir Belediyesi Başkan Adayı Ünal Işık, Güzelbahçe Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Günay, Karabağlar Belediye Başkan Adayı Emine Helil İnay Kınay, Karaburun Belediyesi Başkan Adayı İlkay Girgin Erdoğan, Karşıyaka Belediyesi Başkan Adayı Behice Yıldız İşmenler Ünsal, Kemalpaşa Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Türkmen, Kınık Belediyesi Başkan Adayı Sema Bodur, Kiraz Belediyesi Başkan Adayı Nasuh Coşkun, Konak Belediyesi Başkan Adayı Lider Adayı Nilüfer Çınarlı Keyifli, Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek, Menemen Belediye Lider Adayı Deniz Karakurt, Narlıdere Belediye Lider Adayı Erman Uzun, Ödemiş Belediye Lider Adayı Mustafa Turan, Seferihisar Belediye Lider Adayı İsmail Yetişkin, Selçuk Belediye Lider Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, Tire Belediye Başkanı Adayı Hayati Okuroğlu, Torbalı Belediye Başkanı Adayı Övünç Demir, Urla Belediye Başkanı Adayı Selçuk Balkan.” – İZMİR

eldivan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu