Haber

Bodrum’da Hayalet Ağ Temizliği Yapıldı

Bodrum’da hayalet ağ temizliği yapıldı

MUĞLA – Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü dalış ekibi, Muğla’nın Bodrum ilçesinde hayalet ağ temizliği yaptı. 8 bin metrekarelik hayalet ağın kaldırıldığı temizlik çalışması su altı kamerasıyla görüntülendi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bodrum’un Türkbükü Mahallesi’nde hayalet ağ temizliği yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ve çok sayıda denizcinin katıldığı çalışmada, hayalet ağların tespit edildiği alan sualtı drone’u ile yapıldı. Keşfin ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan sualtı dalış ekibi hayalet ağı temizlemeye başladı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından denizden çıkarılan hayalet ağlar tekneye alındı. Hayalet ağlar yetkililer aracılığıyla Türkbükü Balıkçı Barınağı’na getirildi. Ekipler tarafından toplam 8 bin metrekarelik hayalet ağ toplandı.

Çalışmayla ilgili gazetecilere açıklama yapan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak şunları söyledi;

“Bodrum koyları, Muğla kıyıları ve koyları iğne atsanız düşmeyen teknelere ev sahipliği yapıyor. Bu denizlerdeki kirliliği artırabilecek bir konu. Denizlerdeki biyoçeşitliliğe de zarar verebilecek bir durum. Bu konudaki mottomuz hep şu oldu, en büyük temizlik denizi kirletmemekle başlar. Buradan bir kez daha haykırmak istiyorum. Bu mavi toprakları kirletmenin sorumluluğunu gelecek nesillere taşımak zorundayız. Sorumluluğu taşımak zorundayız. gelecek nesillere denizi kirletmemek için” diyen Dalgıç arkadaşlarımız denizi temizlediler. Kararlıyız, başka Muğla yok. Başka Türkiye yok ama başka mavi vatan da yok. 1500 kilometrelik sahil şeridini ve cennet Muğla’mızın denizlerini sonuna kadar bir arada tutmakta kararlıyız.”

Saylak, Türkbükü’nden sonra Yalıkavak, Akyarlar ve Akyaka’da da hayalet ağ temizliği çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

mengenhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu