Haber

ASAT’tan 25 milyon TL’lik yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT yatırımlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Lara Atıksu Arıtma Tesisi’ne 25 milyon TL yatırımla yeni çökeltme havuzu yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Lara Atıksu Arıtma Tesisi için yeni bir çökeltme havuzu yaparak hizmete açtı. Toplamda 25 milyon liralık yatırımla tesisin çöktürme kapasitesi artırıldı. Günlük 75 bin m3 olan üretim büyüklüğü 100 bin m3’e ulaşarak yüzde 33 kapasite artışı sağladı.

5 YILLIK SÜREKLİ HİZMET

ASAT Yatırım Şube Müdürü Murat Mert Otuzaltı, ileri biyolojik arıtma teknolojisi kullanılarak arıtılan suyun önümüzdeki 5 yılda kesintisiz hizmet vereceğini belirterek, “Tesisimizin kapasitesini ülkemizin doğu bölgesi nüfusuna hizmet edecek seviyeye çıkardık. şehir. Lara Atıksu Arıtma Tesisi arıtma verimliliği ile sadece Antalya’nın değil Türkiye’nin de önde gelen tesislerinden biridir. Hem optimum üretim yapan bir merkez hem de tasarruf açısından örnek bir tesis.”

DİĞER TAMAMLANAN İŞLER

Lara Atıksu Arıtma Tesisi’nde 600 bin kişiye hizmet verecek 40 metre çapındaki çökeltme havuzu Full Bridge Paletli Sıyırıcı temini ve montajı tamamlandıktan sonra devreye alındı. Ayrıca 2 adet back time pompa ve 5 adet köpük pompası temin ve montajı yapılarak pompalar devreye alınmıştır. Tesisteki su kesintilerini karşılamak üzere 120 m3 galvanizli su deposu ve hidrofor temin ve montaj işleri tamamlanarak devreye alınmıştır.
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

kashaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu