Teknoloji

2023’te Çıkacak En İyi Bağımsız Oyunlar

Büyük oyun firmaları tarafından büyük grupların hazırladığı AAA kalitesinde oyunların yanı sıra daha küçük stüdyolar ve hatta bireysel olarak geliştirilen bağımsız (indie) oyunlar 2023 yılında oyuncuları heyecanlandırıyor. Oyunfor’da alışveriş haritası oluşturmak için bu oyunlar sizler için oluşturuldu.

Bombaya Hücum Cyberfunk

18 Ağustos’ta PC ve Nintendo Switch sahipleri ile buluşacak olan Bomb Rush Cyberfunk, Dreamcast’in unutulmaz oyunlarından biri olan (ve PC’de şimdiden deneyimleyebileceğiniz) Jet Set Radio’nun manevi takipçisi diyebiliriz. Paten kaymanın yanı sıra cel-shade grafikler, kaykay ve bisiklet gibi ekstrem sporlar da sunan oyun, eğlenceli müzikleri ile kulaklarımızın pasını silecek gibi görünüyor. Oyunun fragmanını izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Pasifik Drive

Birçok oyunda zombilerden, yaratıklardan ve birçok karanlık düşmandan kaçmayı öğrendik. “Hayatta kalma” türü olarak bilinen bu oyunlara ilginç bir ek daha geliyor: Pacific Drive. PC ve PS5 için geliştirilen ve bu yıl çıkması planlanan oyunda, ıssız yerlerde araba kullanırken bizi kovalayan ve niyeti hiç de yeterli olmayan insanlardan kaçmaya çalışacağız. Adrenalinin tavan yapacağı oyunun heyecanlı fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.

koza

Limbo ve Inside’ın baş oynanış tasarımcısı Jeppe Carlsen’in yeni oyunu Cocoon, yaratıcılığın sınırlarını zorlayan oynanış mekanikleriyle heyecan yaratmayı başarıyor. PC’nin yanı sıra Xbox Series X|S ve Nintendo Switch için geliştirilen oyunda bir tür kanatlı yaratığı kontrol ediyor ve fantastik bulmacalar çözerek ilerlemeye çalışıyoruz. Nasıl bir oyundan bahsedildiğini daha iyi anlamak için fragmanı mutlaka izleyin.

Dordogne

Aksiyon ve hareketten uzak, anlatımı güçlü, sakin ve sanat eseri gibi suluboya görsellere sahip bir oyun yüzünüzü güldürüyorsa Dordogne’u izleme listenize almalısınız. PS4 ve Xbox One dahil her tür oyun sistemi için bu yıl çıkacak olan oyun, bir ailenin hikayesini alıyor ve 32 yaşındaki Mimi ile büyükannesi arasındaki ilişkiye odaklanıyor. Bu adresten fragmanı izleyerek oyun hakkında daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz.

Lana Gezegeni

Elle çizilmiş grafikleri ve etkileyici oynanışıyla öne çıkan Planet of Lana, sizi başka bir gezegende bir nevi kurtarma görevine gönderecek. İsimsiz düşmanların işgal ettiği bu gezegende bir yandan düşmanlarımızdan saklanmaya çalışırken diğer yandan bulmacaları çözerek önümüzü aydınlatmaya çalışacağız. Oynanış hakkında birçok bilgi içeren bu fragmanı izleyerek oyuna ısınabilirsiniz. Şimdi ise oyunun çıkış tarihi netlik kazanmasa da bahar aylarında PC ve Xbox sistemleri için piyasada olacağı belirtiliyor.

Bir Yayla Şarkısı

A Highland Song, evinden kaçan ve İskoç halk müziği ezgileri eşliğinde büyülü bir yolculuğa çıkan Moira McKinnon’ın hikayesini anlatan ritim tabanlı bir platform oyunudur. Oldukça sağlam bir hikaye anlatımına sahip olacak oyun, bize farklı yollar seçme ve hikayeyi değiştirme şansı sunacak. Bu yıl PC ve Nintendo Switch için çıkması planlanan A Highland Song’un fragmanını buradan izleyebilirsiniz.

Alterler

Listedeki en büyük oyunlardan biri olan The Alters, klonlama teknolojisiyle kendi kopyalarını, başka kopyalarla yaratan bir adamın hikayesine odaklanacak. Bir gezegende mahsur kalan kahramanımızın ne gibi sorunlarla karşılaşacağını şu an için bilmiyoruz ama fragmanı izledikten sonra bu oyunu listenize alacağınızdan emin olabilirsiniz. Bu yıl içinde çıkışını yapacak olan oyun sadece PC için geliştiriliyor.

dünyevi geceler

Listemizin son üyesi Japonya’dan! Anime tarzındaki görselleri ve Devil May Cry’ı anımsatan oynanışıyla dikkat çeken Eternights’ta daha önce insan olan birçok canlıya karşı mücadele edeceğiz. Bir çeşit gün sistemine de sahip olan oyunda, Persona serisindeki gibi sadece takım arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizi kontrol etmeyecek, aynı zamanda onlarca farklı zindanda savaşacaksınız. PC, PS4 ve PS5 için geliştirilen oyunun yaz aylarında çıkması planlanıyor. Oyuna göz atmak için bu fragmanı izleyebilirsiniz.

Şimdiden bu oyunlar için para biriktirmeyi planlıyorsanız gamefor üzerinden Steam Cüzdan Kodları satın alabileceğinizi hatırlatalım.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberzeytinburnu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu