Ekonomi

US Premarket: Enflasyon verileri, petrol devleri, Colgate kazanç raporu

Investing.com – Meta PlatformlarHisse senetleri Perşembe günü, bir dizi şirket tarafından yönetilen bir dizi şirketten gelen güçlü kar raporları arasında yükseldi.

Teknoloji hisseleri, beklenenden iyi raporlar, ilk çeyrek için beklenenden zayıf ekonomik büyümeilişkin endişeleri bastırarak endekslerin yükselişine öncülük etti.

Faiz oranlarıyla ilgili bir sonraki adıma karar verecek güçlü raporların önümüzdeki hafta gelmesi bekleniyor. bir araya gelecek Fed tarafından yakından izleniyor. Gayri safi yurtiçi hasıla ilk çeyrekte %1,1 ile %2’lik beklentinin altında, beklentilerin altında gerçekleşti ilk işsizlik başvurularıaynı gün açıklandı.

Yeni enflasyon verileri bugün açıklanacak.

Vadeli işlem yatırımcıları, Fed’in faiz oranlarını önümüzdeki hafta bir çeyrek puan daha artırmasını ve ardından Haziran ayında bir sıkılaştırma yapmasını bekliyor. beklemek . Analistler, kararın açıklanmasının ardından Lider Jerome PowellÇarşamba öğleden sonra yapacağı basın toplantısında söyleyeceklerini yakından takip edecek.

Cuma günkü enflasyon verileri, merkez bankasının tercih ettiği enflasyon ölçüsü olduğundan, Fed’in kararını etkileyebilir. Büyük petrol şirketlerinin ve tüketici işleri şirketlerinin de çıkarları bekleniyor.

Bugün piyasaları etkileyebilecek üç gelişme:

1. Enflasyon göstergesi

Mart ayı kişisel tüketim harcamaları endeksi TSİ 15.30’da açıklanacak. Analistler, endeksin Şubat ayına göre %0,3 artmasını bekliyor. Gıda ve yakıt fiyatları hariç çekirdek PCEŞubat ayına göre %0,3, Mart ayına kadar olan 12 aylık dönemde ise %4,5 artmış olabilir.

2. Petrol devleri

Exxon Taşınabilir Corp.82.7 milyar $ gelirle hisse başına 2.60 $’lık hisseleri paylaşabilir. Chevron Corp.Beklentiler hisse başına 3,38 dolar ve 48,9 milyar dolar gelir.

3. Colgate avantajları raporu

tüketici işleri şirketi Colgate-Palmolive Şirketi4.57 milyar $’lık gelir üzerinden hisse başına 69 sent fayda bildirmesi bekleniyor.

sinanpasa-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu