Haber

Trump’tan ‘gizli belge’ açıklaması: Böyle bir hakkım var

ABD’nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen adayı Donald Trump, Beyaz Saray’daki görevinden ayrıldıktan sonra yanına aldığı iddia edilen belgelerle ilgili açıklama yaptı. Trump, belgelerle ilgili her şeyi ‘doğru’ yaptığını söyledi.

Sean Hannity moderatörlüğünde Fox News’in Iowa’da düzenlediği açık oturumda konuşan Trump, başkanlıktan ayrıldıktan sonra gizli belgeleri sakladığı ses kaydına el konulduğuna ilişkin açıklamadan haberi olmadığını iddia etti.

‘HER ŞEYİ DOĞRU YAPTIM’

Trump, “Bu konuda hiçbir fikrim yok” dedi. “Tek bildiğim, Cumhurbaşkanlığı Kayıtları Yasasına yüzde 100 uyduğum ve her şeyi doğru yaptığım. Başkan olarak belgeleri tasnif etme hakkım var.” Demokrat Parti Lideri Joe Biden’ın ofisinde de dahili belgelerin bulunduğunu hatırlatan Donald Trump, Biden’ın başkent Washington’daki ofisinde bulunan yedi sekiz kutu belgeden kimsenin bahsetmediğini savundu.

ABD’de savcılık, 1 Haziran’da Donald Trump’ın görevden ayrılmadan önce İran’a olası bir harekat planına ilişkin Pentagon’la ilgili zımni belgeyi yanında götürdüğünü söylediği bir ses kaydının ele geçirildiğini duyurdu. Trump’ın elindeki belgelerdeki bilgileri başkalarıyla paylaşmak istediğini ancak görevden ayrıldıktan sonra belgelerin gizliliğini kaldırma yetkisinde sınırlamalar olduğunu bildiğini belirttiği kaydedildi. Kayıtların, Trump’ın Mar-a Lago’daki malikanesinde sakladığı bilinmeyen belgeleri araştıran Özel Danışman Jack Smith’e teslim edildiği bildirildi.

“İlk günden beri kuşatma altındayım”

Açık oturumda Trump, Cumhuriyetçi partideki adaylar arasında en büyük rakibi olan Florida Valisi Ron DeSantis’i de 2024 Başkanlık seçimleri hakkında eleştirerek, DeSantis’in “çok kötü günler” geçirdiğini ve üçüncü veya dördüncü geleceğini tahmin etmişti. ön seçimler.

Rakipleri hakkındaki sert telaffuzlarını yumuşatması ve davranışlarını değiştirmesi üzerine yorum yapan Trump, “Tamam, hazır mısın? Görülmemiş bir seçimi kazandım. İlk günden kuşatma altındaydım. Direnmeseydim burada olmazdım.”

“PUTİN VE ZELENSKY’İ ​​TANIYORUM, SAVAŞI 1 GÜNDE BİTİREBİLİRİM”

Trump, Biden’ın 1 Haziran’da katıldığı Hava Harp Okulu’nun mezuniyet töreninde takılıp düşmesiyle ilgili olarak, “Umarım bir tarafı incinmez. Dürüst olmak gerekirse, istersen konuşabilirsin ama ben istemiyorum.” Şaka yapılması gerektiğini düşünmüyorum.”

Dış politikada Rusya-Ukrayna savaşını 24 saat içinde bitirebileceğini iddia eden Donald Trump, Hannity’nin bunu nasıl yapacağı sorusuna Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy’i tanıdığını söyleyerek yanıt verdi. Ukrayna’daki kayıpların belirtilen rakamların çok üzerinde olduğunu savunan Trump, nükleer silahların nükleer silahlardan arındırılması konusunda Putin ile anlaşmaya vardığını da iddia etti. (DIŞ HABERLER)

haber-gumushacikoy.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu