Haber

TİKA’dan Afganistan’daki engelli kadın terzi adaylarına malzeme desteği

Türk İşbirliği ve Uyum Ajansı (TİKA), Afganistan’ın Belh ilinde terzi adayı engelli kadınlara yönelik düzenlenen terzilik ve nakış kurslarına maddi destek sağladı.

TİKA Mezar-ı Şerif Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, destek kapsamında toplam 19 adet testere ve dikiş makinesi, çeşitli ebatlarda kumaşlar ve gerekli malzemeler Afganistan Şehitleri ve Bedensel Engellileri Savunma Derneği yetkililerine teslim edildi. , kurslar düzenliyor.

Derneğin Mezar-ı Şerif Şubesi’nde düzenlenen törene, Türkiye’nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Semih Lütfü Turgut, TİKA Mezar-ı Şerif Ofisi Koordinatörü Mikail Taşdemir, Belh Çalışma ve Sosyal İşler Müdürü Müftü Nasır Ahmet Ebu Halit, Belh Eğitim Müdürü katıldı. Mevlevi Muhammed. Naim Belhi ile çok sayıda dernek yetkilisi ve kursiyer katıldı.

Eğitim kapsamında 6 ay boyunca yaklaşık 20 engelli kadının mesleki eğitim kurslarına katılacağı kaydedildi.

Afganistan Şehitlerini ve Engellileri Koruma Derneği Başkanı Hacı Zekrullah Mazlumyar ise konuşmasında TİKA’nın engellilere yönelik kalıcı ve sürdürülebilir projelere destek verdiğini belirterek, TİKA’ya ve Türkiye’ye teşekkür etti.

Mazlumyar, kursiyerlerin meslek sahibi olduktan sonra aile ekonomilerine katkı sağlayacaklarını belirtti.

TİKA Mezar-ı Şerif Ofisi Koordinatörü Taşdemir de TİKA’nın desteklediği kursları tamamlayan katılımcıların kısa sürede iş bulduğunu belirtti.

Taşdemir, TİKA’nın dezavantajlı gruplara yönelik destekleri düşündüğünü ve bu yardımların devam edeceğini belirtti.

TİKA Mezar-ı Şerif Ofisi olarak daha önce halı dokuma, sıvı ve katı sabun üretimi, engelli kadınlara yönelik testere-dikim-nakış, cep telefonu, tablet ve ayakkabı tamiri, engellilere yönelik demir doğrama ve metal kaynak gibi alanlarda destek sağlamışlardı. erkekler. Taşdemir, mezun olan yaklaşık 200 engelli bireyin iş bularak aile ekonomisine katkı sağlamaya başladığını belirtti.

nazimiyeajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu