Sağlık

Sağlık çalışanlarına verilen kahvaltı eleştirildi

Genel Sağlık-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Özcan Arslan, Edirne Sultan Murat 1. Devlet Hastanesi’nde mesai saatlerinde sağlık çalışanlarına verilen kahvaltıyı eleştirdi. Arslan, “Çalışan memnuniyetine bakın. Çöpe mi gidiyorlar, sağlıklı mı yiyorlar? Bu köpük tabak sağlıklı mı, açıklamaya gerek var mı? Ben size köpük tabaktaki malzemeleri söylüyorum” dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı Genel Sağlık-İş Sendikası üyeleri bugün Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde mesleki sorunlarını dile getirdi. Basın açıklamasını okuyan Genel Sağlık Çalışanları Sendikası Edirne Şube Başkanı Özcan Arslan, mart ayında fazla mesai ücretlerini alamadıklarını söyledi.

“BİZ HAYAT KURTARMIŞ İNSANLARIZ”

Özcan Arslan dedi ki:

“Bugün burada yoksulluk sınırının altında maaşı ile çalışmak zorunda bırakılan sağlık çalışanlarının talepleri için toplandık. Çocuklarıyla birlikte yaşar yine yorgun yine yorgun Saati 38 TL maaş almayan ve çalışan insanlarız Biz tatillerde nöbet tutan insanlarız Biz 8’de hastaneye gelenler değiliz saat 5 de çıkıyoruz.Düşünüyoruz biz memurmuyuz inanın kafamız karıştı.Neden 8 de geliyoruz 5 te geliyoruz çıkmıyoruz… tatilde nöbet tuttuk diyelim.ağır görevdeysek maaş alamıyoruz.nasıl oluyor da gündüz çalışmamız gerekiyorsa gündüz de idari izinli sayalım arkadaşlar diğerini bırakalım çalışanlar kendi ödülleri için çalışırlar.

“BU KÖPÜK TABAK SAĞLIKLI MI?”

Sultan Murat 1. Devlet Hastanesi’nde sırayla verilen kahvaltıyı anlatayım… Yiyip bitiremiyoruz. Bir yumurta… Makul günlerde dağıtılan kahvaltımız. Çalışan memnuniyetine bakın. İsraf mı ediyorlar, sağlıklı mı besleniyorlar? Bu köpük tabak sağlıklı mı, açıklamama gerek var mı? Köpüğün içindeki malzemeleri söylüyorum.

“MART AYINDA İŞLERİ BİTMEDİK”

Mart ayı fazla mesai ücretini henüz almadık. Aradan bir ay geçer yiğidin hakkı alın teri soğumadan verilir. Kötü bir şey söylemiyoruz. Martta fazla mesai yaptım nisan sonu geldi ‘kasada para yok para gelmedi’ deniliyor. Tamam, Mart ayında çalıştım.”

Sendika üyeleri, seçim sürecinde sağlık çalışanlarının sorunlarını gündeme getirmeyen adaylara kırmızı kart gösterdi.

Kaynak: ANKA / Sağlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu