Haber

Muğla’yı sarsan İYİ Parti’de istifa!

Ata SEVGİ – AjansCANKA / MUĞLA (İGFA) –Yerel seçimlere yaklaşık 4 ay kala, İYİ Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Muğla Milletvekili Metin Ergun’un Muğla genelinde partililer arasında tepkileri büyüyor.

Marmaris’te çok sayıda GÜZEL Parti Marmaris İlçesi kurucu üyesinin partiden ihraç edilmesi, son kurultayda yaklaşık 800 üyesi olmasına rağmen seçimin sadece 149 delege ile tamamlanması ve yerel seçimler öncesinde Ali Toksoy başkanlığındaki ilçe yönetiminin başarısız olması. Hatta toplantılarda kararların çoğunluğunun alınmasını sağlamak partiye gönül vermiş kesimlerde tepkilere neden oldu. açıldı.

DALAMAN’DA BAKIRCI “BELEDİYE ADAYIYIM” DEDİ VE İŞİNDEN VERİLDİ

Milletvekili Metin Ergun’un ‘tek adam’ anlayışının yarattığı huzursuzluk Muğla genelindeki UYGUN Parti örgütlerinde kendini gösterirken, yerel seçimler öncesi ilk siyasi skandal Dalaman’da yaşandı.

Geçtiğimiz yıl yapılan son ilçe kongresinde dönemin ilçe başkanı Bahadır Bakırcı, Milletvekili Metin Ergun’un da desteğiyle rakibi Sedat Yılmaz’a karşı kullanılan 273 oydan 203’ünü alarak yeniden genel başkan seçilerek inancını tazeledi. Ne olduysa Önder Bahadır Bakırcı’nın yerel seçimlerde Dalaman Belediyesi Başkan Adayı olduğunu açıklamasından sonra oldu. Ve 9 Kasım’da Bahadır Bakırcı; İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe tarafından hiçbir bağlantı dahi gösterilmeden görevinden alındı.

CUMHURBAŞKANI GÖREVDEN ALINDIĞINDA YÖNETİM DE İSTİFA ETTİ

Aynı zamanda İnşaat Mühendisi olan DÜZGÜN Partisi Dalaman İlçe Başkanı Bahadır Bakırcı’nın görevden alınmasının ardından ilçe yönetim kurulu üyeleri; Cengiz Başaran, Hasbi Elderoğlu, Ersan Kumaş, Ünal Durukan, Cennet Akgül, Belma Gökmen, Sevinç Yaman, Burhan Gökçen, Telat Topçuoğlu, Meral Ocak, Mustafa Kaba, Teslimat Okur, Gökhan Yılmaz, Aysu Ege, Murat Koşar, Yusuf Taşçı, Nail Çalış ve Güzin Önal da tepki olarak görevlerinden ve partiden istifa etti.

İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı’na sunulan istifa dilekçesinde, “Dalaman İlçe Başkanımız Bahadır Bakırcı’nın 9 Kasım 2023’te antidemokratik bir şekilde, geçerli bir ilişki olmaksızın ve kişisel olarak görevden alınmasını kabul edilemez buluyoruz” denildi. Muğla Milletvekili Metin Ergun’un girişimlerini, GÜZEL Partisi il yönetiminin ve diğer sorumluların bu keyfi eylemi uygulama kararını kınıyoruz. Bu nedenle Dalaman Yönetim Kurulu üyeliğinden ve YETERİ Parti üyeliğinden istifa ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu