Haber

Kosova’da FETÖ rezaleti: Erdoğan’dan sert tepki

Türkiye’nin FETÖ’ye karşı mücadelesi yurt içinde ve yurt dışında kesintisiz devam ederken, Kosova’da skandal bir karar alındı. 2018 yılında Kosova İstihbarat Teşkilatı (KİT) ile MİT’in ortak operasyonunda örgütün Balkan yapılanmasına ağır darbe indirilmiş, 6 FETÖ’cü paketlenerek Türkiye’ye getirilmişti. Operasyonda Türkiye ile birlikte çalışan ve FETÖ ile mücadelede aktif rol oynayan dönemin KİT Lideri Driton Gashi, operasyon sonrasını anlattı “Görevi kötüye kullanmak”Açılan dava sonucunda 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. “İnsan hakları ihlali”Örtüsüyle gerekçelendirilen rezalet karar, FETÖ’nün bölgedeki devlet kurumlarını etkileyecek kadar aktif olduğunu ortaya koydu.

İTİRAZ OLACAK

Priştine Temel Mahkemesi, KİT elebaşı Gashi’ye FETÖ ile mücadeleye temel oluşturan 4 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Yargıç Violeta Namani, Gashi’nin görevi kötüye kullanmaktan suçlu bulunduğunu açıkladı. Gash, hapis cezasına ek olarak, serbest bırakıldıktan sonra dört yıl boyunca herhangi bir kamu görevinden men edildi. Gashi’nin avukatı temyize gideceklerini söyledi. “Bu karardan memnun kalmadık. Elbette temyize gideceğiz. Tamamen haksızlık. Beraatini bekliyorduk.” söz konusu. Gashi ile birlikte yargılanan İçişleri Bakanlığı Vatandaşlık ve Göçmen Dairesi eski Müdürü Valon Krasniqi ve Sınır Polisi Göç ve Yabancılar Dairesi eski Başkanı Rrahman Sylejmani yeterli delil bulunmaması nedeniyle beraat etti.

HEDEF TAHTASINA KOYDULAR

Operasyonun ardından Gashi ve MİT operasyonuna takviye kuvvet veren Kosovalı yetkililer gündeme getirildi. Tepkilerin artması üzerine Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay, İçişleri Bakanı Sefaj ve İstihbarat Lideri Gashi’yi görevden aldı. Haradinaj, operasyonun bilgisi dışında gerçekleştirildiğini belirtirken, Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi de tutuklamalardan haberi olmadığını açıkladı. O dönemde başta ABD ve İngiltere olmak üzere birçok ülke ve Batılı medya organları operasyonu hukuka aykırı ve hukuksuz olarak niteledi. “insan hakları ihlali”Örtüsüyle Kosova’yı baskı altına aldı.

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERDİ

ABD basınından Haradinaj, VOA’ya 6 Türk vatandaşının kendisine haber verilmeden Türkiye’ye götürüldüğünü söyledi. “Bu bir nevi hırsızlıktır, Kosova’dan adam kaçırmadır” yorum yaptı ve Türkiye’yi hedef gösterdi. Gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milli İstihbarat Teşkilatımız Kosova’da gerçekleştirdiği operasyonla Balkanlar’daki (FETÖ) üst düzey yöneticilerini tıkıştırdı. Ama üzüldüm. Kosova Başbakanı istihbarat başkanını, içişleri bakanını işe aldı, görevden aldı. Şimdi soruyorum ey Kosova Başbakanı, kimin talimatıyla böyle bir adım attınız?”tepki göstermişti.

BALKANLAR İNŞAATI BOZULDU

İlerleyen günlerde Gashi’yi görevden uzaklaştıran ve gündeme getiren Başbakan’ın FETÖ ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Haradinay’ın çocuklarını FETÖ okullarında okuttuğu, FETÖ’ye bağış adı altında maddi yardımda bulunduğu iddia edilirken, Başbakan’ın ülkesi başta olmak üzere Balkanlar’daki FETÖ yapılanmasında kritik bir role sahip olduğu ortaya çıktı. O dönemde yakalanan 6 FETÖ’cünün örgütün Balkanlar’dan sorumlu üst düzey yöneticisi olduğu ortaya çıktı. Kosova’dan getirilen 6 FETÖ firarisi, Türkiye’deki örgüt üyelerinin Avrupa ülkeleri ve ABD’ye kaçakçılığı ile Balkan ülkelerindeki faaliyetlerini organize etmekle görevliydi. Güvenlik birimleri, tutuklular arasında bulunan Cihan Özkan’ın Balkan ülkelerinde toplanan paraları yöneterek Pensilvanya’ya aktardığını belirlemişti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ

haber-aslanapa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu