Haber

Depremzedeler korku anlarını anlattı

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler sonrasında evlerini kaybeden depremzedeler, yurtların dört bir yanına gönderiliyor. Burdur’da depremzedeler için hazırlanan yurtlara misafirler gelmeye başladı. Burdur’da 6 yurtta 1.061 depremzede ağırlanacak.

“Bugün itibariyle 1500 kişinin daha geleceği söyleniyor”

Burdur Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Mustafa Özçelik, depremzedelerin KYK yurtlarında ağırlanmasıyla ilgili de, “Bakanlığın verdiği talimat doğrultusunda depremde evleri yıkılan depremzedelerimizi misafir etmeye çalışıyoruz. Gençlik ve Spor ilimizde elimizden geldiğince Burdur’da ihtiyaçlarını karşılıyoruz.Şu anda Antalya Afet Uyum Merkezi’nden bizi hep yönlendiriyorlar.Kademeli olarak otobüslerle geliyorlar.Geldikçe yerleştiriyoruz yerleşkemize. 4 yurdumuz bu iş için hazırlandı.Bucak’ta 1 yurt ve Gölhisar’da 1 yurtta depremzedelerimizi ağırlıyoruz.Şu ana kadar Bucak ilçesinde 578 misafir kabul ettik.Burdur merkezde 450 misafir ağırladık. ve Gölhisar’da 33. Bugün sahip olduğu prestij ile 1500 kişinin daha geleceği söyleniyor. Kendilerini ülkemizde ağırlamak için bekliyoruz” dedi.

“İyi ki bu hale geldik, gerçekten bu kadar ilgi beklemiyordum”

Sarsıntılı bölgeden Kahramanmaraş’tan Burdur merkezde bulunan yurduna gelen depremzede Sinan Sazcıoğlu, “Allah o anları kimseye yaşatmasın. Şu an hala depremin etkisindeyiz. ben hayatımda böyle sallanma görmedim yıkılmak üzere çocuğu aldım kucağıma aldım birden maviye döndü karşı binamız yan binamız yıkıldı ortalık vahşet la ilahe diye bağıranlar var Oraya koşarız, buraya koşarız, enkazın altından birini çıkarırız. Herkes bir yere kaçıyordu. Allah herkesin yardımcısı olsun. İyi ki bu halimiz var, gerçekten bu kadar ilgi beklemiyordum. Açık konuşmak gerekirse Allah hepinizden razı olsun” dedi.

“Çok şükür bize kollarını açtılar”

Bir diğer depremzede Hatice Şahin ise, “Kahramanmaraş Afşin’den geliyorum. Korkunçtu. İçeride küçük bir çocuk vardı ve annesi yanımda değildi. Korktum, çocuğu aldım, bir şeye bastım. ama nereye bastığımı bilmiyorum.Çaresiz dışarı çıktık.Sabah sarsıntı çok kötüydü.Pek farketmedik ama öğlen büyük bir şok yaşadık.Hala silemedik. çok şükür evimizde böyle bir çökme olmadı canımızı kaybetmedik ama yakınlarımız bizi çok üzdü çocuğum eve giremiyor ekipman almaya gidiyoruz anne diyor , çabuk dışarı çık.’ Sağ olsunlar geldik geldik çok güzel karşıladılar bizi rabbim devletimize milletimize zarar vermesin şu an 21 kişiyiz çocuklarım damadım kardeşlerimle geldik .İyi ki karşıladılar bizi.Sadece burada değil orada da çok yardım tırları geliyordu.Biz buraya geldik.Afşin’den Kahramanmaraş’a 50 kilometreyi 3.5 saatte kat edebildik.Her yerde yardım tırları vardı nasılsa. . Biz bize yeteriz, Rabbim bir daha kimseye göstermez” dedi.

“Deprem anında çelik kapı beni dışarı attı”

Öte yandan Kahramanmaraş Afşin’den gelen Benimgül Doğan ise depremde yaşadıklarını anlatarak, “Çelik kapı beni dışarı attı. Ondan sonra daha kendime gelemeden eşim ‘gel’ diye bağırıyordu. botlarım ve evden başka bir şey alamadık. Böylece kendimizi kurtardık. 2 gün dışarıda kaldık.” bana o söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu