Haber

Çin’in Wuhan Şehrinden Hareketli Çin-Avrupa Yük Treni Seferleri 2022 Yılında Hızla Arttı

Anti-salgın malzemeleri taşıyan bir Çin-Avrupa yük treni, 9 Mayıs 2020’de Çin’in merkezindeki Hubei eyaletinin merkezi olan Wuhan’dan Sırbistan’ın Belgrad kentine gitmeye hazırlanıyor. (Fotoğraf: Xiao Yijiu/Xinhua)

WUHAN, 6 Ocak (Xinhua) — Çin Demiryolları Wuhan Office Cluster Ltd. Sti. Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Çin’in merkezindeki Hubei eyaletinin merkezi olan Wuhan’da 2022’de yıllık yüzde 34 artışla 538 Çin-Avrupa yük treni seferinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu, şehrin ilk Çin-Avrupa yük treni hizmetini başlattığı 2012’den bu yana en yüksek rakamdı. Şirket, Wuhan’ın 40 ülkede 107 şehri kapsayan 37 sınır ötesi rota geliştirdiğini söyledi.

Wuhan’dan kalkan Çin-Avrupa yük trenleri, elektronik bileşenler, araba kesimleri ve tarım ve yan işler dahil olmak üzere ihraç malları taşıyor. Yük trenleri ile ithal edilen mallar arasında Avrupa süt tozu, şarap ve mobilya yer alıyor.

Pandemi sürecinde ulaşım garantisini güçlendirmek için geçen yıl Çin-Avrupa yük trenlerinin haftalık sayısını ikiden dörde çıkaran şirket, işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda kesintili olarak güzergahına 103 tren ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu