Ekonomi

Boku Inc, Stuart Neal’ı yeni CEO olarak atadı

LONDRA – Yerelleştirilmiş ödeme analitiği başkanı Boku Inc (LON: BOKU), Stuart Neal’ın 1 Ocak 2024’ten itibaren İcra Kurulu Başkanı olarak atandığını duyurdu. Ödemeler ve bankacılık sektörlerinde 20 yılı aşkın deneyime sahip Neal, görevi şirkette İcracı Olmayan Direktör pozisyonuna geçen Jon Prideaux’dan devraldı.

Doğrudan Operatör Faturalandırması, dijital cüzdanlar ve Hesaptan Hesaba dahil olmak üzere küresel bir ödeme seçenekleri ağı sunan şirket, yakın zamanda önemli bir genişleme yaşadı. Şirketin şu anda 300’den fazla Yerel Ödeme Yöntemi (LPM) ile ortaklığı bulunuyor ve 90’dan fazla ülkede 7,5 milyardan fazla tüketici ödeme hesabına ulaşıyor. Bu büyüme, LPM’lerin artık dünya çapındaki tüm çevrimiçi ödemelerin üçte ikisini oluşturduğu daha geniş bir endüstri eğilimini yansıtıyor.

Neal’ın Boku’daki geçmişi oldukça kapsamlıdır. Neal, 2011’den 2014’e ve 2017’den 2019’a kadar şirketin Mali İşler Direktörü olarak görev yaptı ve Boku’ya ilk halka arz (IPO) sürecinde rehberlik etti. Daha sonra Twilio tarafından satın alınan Boku’nun Kimlik Bölümünde Operasyon Direktörü olarak 2022 yılında şirkete geri döndü. Neal’ın CEO olarak atanması, Prideaux’nun emeklilik planlarının açıklanmasının ardından Temmuz 2023’ten bu yana CEO Vekili olarak görev yapmasının ardından geldi.

Neal, yeni göreviyle ilgili heyecanını dile getirerek, Boku’nun tüketicileri ödeme seçenekleriyle destekleme ve tüccarları yerelleştirilmiş ödeme seçenekleri sunma konusunda destekleme konusundaki kararlılığını vurguladı. Neal’ın CEO olarak görev süresinin şirketin inovasyon ve ticari büyüme yörüngesini sürdürmesi bekleniyor.

Yerel ödemelerde küresel bir güç haline gelmek üzere operatör faturalandırmasının ötesine geçerek Boku’nun başarısında değerli bir rol oynayan Prideaux, Neal’ın liderliğine ve şirketin stratejik yönüne olan güvenini dile getirdi.

Boku Inc., Amazon, Google, Spotify, Meta, Microsoft, Netflix, Tencent ve Sky gibi küresel satıcılarla çalışmaktadır. çeşitli ödeme yöntemleri sunarak dünya çapında ticari büyümeyi kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Merkezi Londra’da bulunan şirket, ABD, Hindistan, Brezilya, Çin, Estonya, Fransa, Almanya, Endonezya, Japonya, Singapur, İspanya, Tayvan ve Vietnam’ın da aralarında bulunduğu birçok ülkede faaliyet gösteriyor.

Bu yazıdaki bilgiler Boku Inc. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

habermurgul.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu