Haber

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Libya’ya Arama Kurtarma Ekibi Gönderdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sel felaketi nedeniyle 6 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği, 10 binden fazla kişinin de kaybolduğu Libya’ya 3 araç ve 10 kişilik arama kurtarma ekibi gönderdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Libya’da yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak için bölgeye arama kurtarma ekibi gönderdi. Orta Akdeniz’de etkili olan ve 10 Eylül’de Libya’nın doğusunu vuran “Daniel” fırtınası, Bingazi, Beyda, Marj, Suse ve Derna kentlerinde su baskınlarına neden oldu. Libya resmi ajansı LANA’nın açıklamasına göre, Derna kentindeki selde ölenlerin sayısının 6 bine çıktığı, 10 binden fazla kişinin de kayıp olduğu açıklandı. Bunun üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere 10 kişilik arama kurtarma ekibi, bir itfaiye aracı, hızlı ulaşım aracı, çöp konteyneri ve kritik malzeme ve ekipmanların bulunduğu bir kamyonu bölgeye gönderdi. İzmir’den gemiyle yola çıkan ekibin cumartesi günü öğle saatlerinde Libya’da olması bekleniyor.

Afetlere karşı 7/24 hazırız

İtfaiye Daire Başkanı Halil Yılmaz, dünyada son yıllarda yaşanan en büyük sel felaketinin Libya’da yaşandığını belirterek, “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın talimatıyla öncü bir grup hazırladık. Bu ekipte 3 kişi var. Yıldız dalgıçlar, 10 arama kurtarma eğitimli işçi, 3″ Araç ve 52 adet müdahale, arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak kritik malzeme ve ekipmanlardan oluşmaktadır. Afet bölgesinden aldığımız bilgiler doğrultusunda talep durumuna yönelik planlama ve hazırlıklarımızı yaptık. Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz afetlere karşı 7/24 hazırdır.” – BALIKESİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu