Ekonomi

Altın fiyatı rekor seviye gördü!

Kıymetli metal ons başına 2.032 dolara yükselerek 13 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD’den gelen zayıf ekonomik verilerin ardından yükselişe geçen altın fiyatı, 2020 yazında 2.072 dolar ile rekor seviyeye yaklaştı.

Analistler, altın fiyatlarındaki yükselişte zayıf ekonomik verilerin yanı sıra bankacılık krizinin olumsuz etkisinin ve merkez bankalarının reel ekonomi üzerindeki agresif mali sıkılaştırmalarının da etkili olduğunu belirtti.

Doların altı ülke para birimleri karşısında hesapladığı dolar endeksi bu hafta yüzde 1,5 düşerken, analistler özellikle doların değer kaybetmesi nedeniyle altının faizsiz bir yatırım aracı olarak bundan faydalandığını söyledi.

Analistler, Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verilerinin zayıf olması ve Paskalya tatili nedeniyle Cuma günü kapalı olacak piyasalarda işlem hacminin zayıflaması durumunda altın fiyatının rekor seviyeleri test edebileceğine dikkat çekti.

Altın fiyatındaki 2 bin 50 dolar seviyesini direnç olarak gösteren analistler, bunun aşılmasının altın fiyatını kısa sürede tüm zamanların en yüksek seviyesine getirebileceğini belirtti.

ABD’de dün Mayıs 2021’den bu yana ilk kez 10 milyonun altına düşen JOLTS İş Sayısı verilerinin ardından bugün özel sektör istihdamı beklentilerin altında kaldı.

ADP Araştırma Enstitüsü’nün verilerine göre ABD’de özel şube istihdamı mart ayında 145 bin kişi artarak piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu