Haber

2024 Türkiye Gençler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Antalya’da Başladı

2024 Türkiye Gençler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Antalya’da başladı. Şampiyonanın açılış hamlesini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi’nde bir otelde düzenlenen 2024 Türkiye Gençler ve Gençler Satranç Şampiyonası’nın açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Göktaş, Avrupa’nın en büyük satranç organizasyonlarından biri olan ve 81 ilden 2.500 – 3.000 çocuğu ağırlayan bu şampiyonanın kendileri için gurur verici bir organizasyon olduğunu belirterek, “Bu sporla Kale Gibi Geleceğimiz ve ‘Sevgi Evleri’ projeleri Çocuklarımızın satranç tahtasındaki emekleri eminim ki birçoğu için parlak bir geleceğin başlangıcı olacaktır.Satrançla ilgilenen 137 lisanslı ve 1 milli atlet çocuk bulunmaktadır. Bakanlığımıza bağlı organizasyonlarda her geçen gün ulusal ve uluslararası yarışmalarda yeni başarılara imza atan çocuklarımız bizleri gururlandırmaktadır. Bu vesileyle, “Düzenlediğimiz bu organizasyonun siz değerli dostlarımız için büyük bir fırsat olacağına yürekten inanıyorum. Ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil edecek gençlerimiz var” dedi.

Göktaş, “Eski çağlardan beri oynanan satranç, zeka ve sanatın buluştuğu değerli bir strateji oyunudur. Geçmişte tarihin şekillenmesinde rol oynayan Mevlana, Cem Sultan, Yavuz Sultan Selim gibi birçok değerli isim, Şah İsmail, Timur ve Atatürk satrancın müdavimleridir.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, tüm çocukların çok değerli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Çocuklarımızın bu dünyada iyi ve güzel olan her şeyi savunan bir nesil olmasını istiyoruz. Gençlerimiz her zaman hakkın ve adaletin yanında olmalıdır. Zihinleri dünyanın geleceğine yönelik plan ve projelerle meşgul olsun. Ülkemizin kalpleri iman, şefkat ve kahramanlık ile dolsun.Hangi görüşe sahip olursa olsun, hangi fikri savunursa savunsun, çocuklarımız daima okumalı, araştırmalı ve sorgulamalı.Sadece diploma peşinde değil, aynı zamanda Bilginin peşinde koşun. Bu yıllar hayatınızın en keyifli yıllarıdır, çantalarınızı dolduracağınız yıllardır. Eğlenceli zamanlar geçirebilir, keyifli deneyimler kazanabilir, geleceğe umutla bakabilirsiniz. “Hayal kurabilirsiniz. 2053 ve 2071 hedefleri umarım sizin çizeceğiniz yolda şekillenecektir. Bunun en güzel örneğini bugünlerde tüm dünya yaşıyor.”

Milli Uzay Programı kapsamında ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı’nın 19 Ocak’ta Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderildiğini hatırlatan Göktaş, bu tarihi gelişmenin çocuklara örnek olacağına inandığını belirterek, “Böylesine büyük bir başarı. Bu adım, ülkeye destek verecek gençlere ilham kaynağı olacak. Yüce bayrağımıza sahip çıkacağız.” “Bugün Alper Gezeravcı, gelecekte de gökyüzünde dalgalar yaratacaksın. Sevgiyle, coşkuyla, coşkuyla kendini geliştireceğin bu yolculukta, Türkiye Yüzyılını siz kararlılık geliştirmiş gençlerimizle birlikte inşa edeceğiz. yapma ve analitik düşünme becerilerine sahip olmak” dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, uluslararası alanda aldıkları ödüllerle Türkiye’nin artık dünya satranç kamuoyunda “satranç ülkesi” olarak anıldığını vurgulayarak, “Türk spor tarihinde Türkiye’nin ilk ve tek federasyonuyuz. Lisanslı sporcu sayımız 1 milyonu aşıyor. Uluslararası turnuvalarda büyük başarılara imza atıyoruz.” konuştu.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran da şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün 2.500 çocuğumuzla bu kalabalık salondayken kendimi ormanda kuş cıvıltıları eşliğinde yürüyen biri olarak gördüm. Bugün o kadar büyük bir memnuniyetle sizlerleyim ki. Her bir çocuğumuz çok değerli, heyecanlı, dolu. Gücümüz ve kararlılığımızla tüm sporcularımıza, milli takım oyuncularımıza başarılar diliyorum “Şanslı sporcularımızı şimdiden tebrik ediyorum.”

Konuşmaların ardından turnuvanın açılış hamlesini yapan Bakan Göktaş, yarışmacılara başarılar diledi.

mutki-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu